tuin zomerklaar

Alles wat je nodig hebt voor een stralende tuin

Dit is het moment! Maak je tuin zomerklaar en geniet van een stralende tuin. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier onze tips over snoeien, het gazon & terras, .... 

Snoeien

Goed snoeien begint met goed en scherp gereedschap. Een botte snoeischaar zorgt voor rafels rond de snoeiwond wat kans op aantasting van bijv. schimmels geeft. Alle heesters die na juni bloeien worden in het voorjaar (na de vorst) gesnoeid. Daarnaast is snoeien niet onbelangrijk. De plant, struik of boom moet in model worden gehouden, bloeit mooier, wildgroei wordt voorkomen en bij bijvoorbeeld fruitbomen is de opbrengst groter als ze goed gesnoeid worden.

Gazon & terras

Vanaf 5 à 6 graden begint gras al te groeien. Met de huidige temperaturen is het daarom ook tijd voor de eerste maaibeurt. Daarna kun je het verticuteren. Hiermee verwijder je mos en vervilt gras. De bodem wordt open gewerkt zodat het weer genoeg licht, lucht en voedingsstoffen krijgt. Verticuteren kan op 2 manieren: handmatig of machinaal. Een verticuteerhark is geschikt voor een kleiner oppervlak. Voor een groter oppervlak kun je beter een verticuteermachine gebruiken, omdat verticuteren met de hand een zeer arbeidsintensieve klus is. Bemest na het verticuteren goed, zodat het gras kan groeien.

Het beste moment om je terras schoon te maken en groene aanslag te verwijderen is wanneer het droog weer is en de komende 24 uur niet gaat regenen. Wanneer je een hogedrukreiniger gebruikt kun je altijd aan de slag. Om groene aanslagreiniger of terrastegel reiniger goed te doseren is het handig om hiervoor een drukspuit of een gieter te gebruiken.

Sluiten
Mijn profiel